kontakty
> Aktuality>Porcelánové slavnosti 2018

Porcelánové slavnosti 2018

Termíny Porcelánových slavností v roce 2018

Jarní slavnosti - 4. - 6. května 2018

Podzimní slavnosti - 7. - 9. září 2018

Místo konání: Grandhotel Pupp Karlovy Vary

Otevírací doba: pátek 10,00 - 17,00 hod., sobota 9,00  - 17,00 hod., neděle 10,00 - 15,00 hod.

Na prostranství před Grandhotelem Pupp v Karlových Varech se v termínu 7. - 9. září 2018 konají Porcelánové slavnosti, které pořádá porcelánka Thun 1794 a.s. ve spolupráci s Grandhotelem Pupp a sklárnou Moser a.s.. V slavnostním sále Grandhotelu Pupp bude instalována výstava "Prostřené stoly" kde společnost Thun 1794 a.s. prezentuje svoji současnou produkci užitkového porcelánu, kterou na stolech vkusně doplňuje sklo Moser. Výstava je pro návštěvníky slavností přístupná zdarma.  V 25 prodejních stáncích je nabízen porcelán regionálních porcelánek (Thun 1794 a.s., Thun Studio, Rudolf Kämpf Loučky, Český porcelán Dubí a Duchcov, Hotelový porcelán G-Benedikt), ale taktéž sklo ze sklárny Moser za mimořádně zvýhodněné ceny. Po celý víkend je pro návštěvníky připraven doprovodný program v podobě živé hudby, bohatého občerstvení a Porcelánové školičky pro děti. Zde si mohou děti vyrobit svůj vlastní hrneček, který bude na místě vypálen a poté si ho děti odnesou domů. V pátek budou po celý den probíhat odborné semináře na porcelánové téma. Záštitu nad akcí převzala agentura CzechTourism a hejtmanka Karlovarského kraje. Porcelánové slavnosti jsou součástí projektu Kulturní září na Sokolovsku 2018.

V rámci Karlovarského folklorního festivalu jsou Porcelánové slavnosti doprovázeny vystoupeními folklorních souborů z celého světa - např. z Číny, Mexika či Nového Zélandu, samozřejmostí jsou soubory z Čechy, Slovenska a Moravy.

V letošním roce si mj. rovněž připomínáme kulaté výročí a to 100 let založení samostatného československého státu. Při této příležitosti porcelánka Thun 1794 a.s. vyrobila limitovanou porcelánovou edici v nákladu 200 ks. Každá sada je opatřena vlastním číslem a vlastním certifikátem - tím získává na jedinečnosti. Soupravu tvoří šálky s podšálky porcelánového souboru TOM a čtyřhranný podnos. Design, jehož autorem je dlouholetý spolupracovník porcelánky - akademický sochař Jiří Laštovička, je inspirován symboly české státnosti - zlatého dvouocasého lva, zlaté lipové ratolesti doplněné bílo-červeno-modrou trikolorou.

Srdečně zveme všechny Karlovaráky i návštěvníky našeho lázeňského města na 23. Podzimní porcelánové slavnosti!

Prodejní stánky Prodejní stánky
Prodejní stánky Prodejní stánky
Porcelánová školička Porcelánová školička
Porcelánová školička Porcelánová školička
Výstava porcelánu Výstava porcelánu
Výstava porcelánu Výstava porcelánu
Výstava porcelánu Výstava porcelánu
Výstava porcelánu Výstava porcelánu
Výstava porcelánu Výstava porcelánu
Výstava porcelánu Výstava porcelánu
Výstava porcelánu Výstava porcelánu

Thun 1794 a.s. Tovární 242, 362 25 Nová Role

Telefon: +420 353 410 111 |  e-mail: thun@thun.cz