kontakty
> Aktuality>Medaile Olympiády dětí a mládeže bude z porcelánu

Medaile Olympiády dětí a mládeže bude z porcelánu

 V Karlovarském kraji se ve dnech 19. 1. - 24. 1. 2020 uskuteční historicky poprvé zimní olympiáda dětí a mládeže. Organizátoři očekávají příjezd 2 tisíc sportovců, trenérů a dalších osobností ze všech regionů České republiky. Autorkou oficiálních porcelánových medailí pro tuto prestižní sportovní akci je MgA. Lenka Sárová Malíská.

Tvar medaile plně respektuje vítězný návrh grafiky studentky SUPŠKV Kateřiny Nováčkové pro Olympiádu dětí a mládeže, zároveň však vyzdvihuje přednosti porcelánu - materiálu, který je u nás v regionu více než doma již po staletí. Jedná se o unikátní porcelánový solitér,  který důstojně splňuje ta nejvyšší kritéria a svým precizním provedením bude plnohodnotnou paralelou klasických olympijských medailí pro dospělé sportovce.

Zajímavostí je excentrické vyosení kruhu s logem a textem. Dále pak plastické pojednání tvaru, ztvárněné konkávní křivkou. Tím se liší od klasického tvaru kovových medailí. Pro dekoraci je použita nejnovější speciální technologie, která umožňuje kombinovat matné/ lesklé plochy a je velice odolná vůči mechanickému poškození. Tyto přednosti jsou využity u motivu sněhové vločky, která je provedena v matné ploše. Jedná se o skutečný makro snímek sněhové vločky.

Pro mladé závodníky porcelánka Thun 1794 vedle medailí z "bílého zlata" - jak se s oblibou porcelánu říká - připravuje i porcelánové poháry. Inspirací pro modeláře porcelánky byl pohár z majetku samotného spoluorganizátora p. Martina Müllera ze společnosti Müller Production. V roce 1980 totiž sám  jako dítě vyhrál v Přeborech ČSSR v Běhu na lyžích na Božím Daru kategorii mladší žáci. Vedle medailí, které jsou v duchu velmi moderním, jsou naopak poháry velmi tradiční v klasickém stylovém provedení.

 

 

Thun 1794 a.s. Tovární 242, 362 25 Nová Role

Telefon: +420 353 410 111 |  e-mail: thun@thun.cz